Medlemsinfo april 2019

Vid vår Föreningsstämma 27/3 var det rekordlågt antal lägenheter representerade. Förvånande att så många inte är mer intresserade över hur vi sköter ekonomi och underhåll av huset. Vi välkomnar förslag via brevlådan vid styrelserummet eller mail till skfnr3@hotmail.com om du har förslag på hur vi kan locka fler personer att delta. Nya medlemmar som valdes in i styrelsen är Anna Gräsberg och Eva Henningsson som vi välkomnar!

Trapphusen är i stort sett färdigmålade. Det dröjer ett bra tag till innan våra entrédörrar blir monterade, detta beroende av att vi tvingats byta leverantör. När dörrarna är monterade kommer målarfirman tillbaka och målar klart vid entréerna. Om täckpappen i er entré är trasig/smutsig så går det bra att själv ta bort pappen. Målarna får i så fall lägga ny papp när de återkommer.

Våra sophus har nu blivit flyttade och tydligt märkta med vilket avfall som ska slängas var. Det är av stor vikt att det komposterbara avfallet slängs i rätt tunna.

Som ni säkert märkt har den tidigare Återvinningsstationen tagits bort. Detta har fått till följd att många slänger diverse sopor vid våra sophus som ju endast är till för vårt köksavfall! Vi har klagat på att Återvinningsstationen tagits bort men har bara fått besked om att närmaste station ligger på Balsamingatan (hållplats Härlanda) eller Torpagatan (hållplats Qvidingsgatan). Tills vidare hänvisar vi alltså återvinning till dessa två Återvinningsstationer.

Sedan 2014 har vi fått bredband, TV och telefoni från Bredbandsbolaget/ Telenor. Vi håller nu på att titta över vårt avtal med Telenor för att eventuellt få bättre villkor någon annanstans. Vi råder alla medlemmar att undvika att träffa nya avtal med Telenor innan vi är framme vid beslut.

Vi har slutit avtal med Västia Parkering från den 1 maj. Om någon obehörig efter detta datum parkerat på medlems parkeringsplats är det medlemmen själv som får ringa till Västia 0771 -50 15 50. De kommer då och bötfäller bilen som är felparkerad.

Vår plan har tidigare varit att ha en städdag nu i vår. Eftersom trapphusen inte är klara och det ser ut som det gör runt huset har vi bestämt att flytta städdagen till tidig höst. Vi återkommer med datum.

2019-04-04